Evde Manikür Nasıl Yapılır?

30 Mart 2020
Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür uygulaması, bakımlı tırnaklar ve profesyonel dokunuşlar yapmak adına önemlidir. Tırnaklarınıza gerekli bakımı yapmak istiyor ancak kuaförlerde herkes tarafından kullanılan tırnak bakım ürünlerini tercih etmek istemiyorsanız evde manikür yapabilirsiniz. Tırnak bakımına önem veren kadınların öncelikle tercihi olan manikür uygulaması, evde de yapılabilecek bir uygulamadır. Bu şekilde sürekli kuaför için zaman oluşturmak zorunda kalmayacaksınız.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür nasıl yapılır? Sorusunun ilk ve öncelikli yanıtı metal bir törpüye sahip olmaktır. Evde manikür yaparken metal bir törpü kullanmak tırnakları şekillendirmek adına size yardımcı olacaktır. Tercih edeceğiniz tırnak şekline göre (kare, oval, badem tırnak vs.) şekillendirme işlemi yaparak manikürünüze başlayabilirsiniz.

Sıradaki adım ise tırnak yüzeyindeki pürüzleri ortadan kaldırmak. Bunun için kağıt bir törpü kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Tırnak yüzeyini güzelce törpüleyerek oje uygularken oluşabilecek pürüzleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Manikür Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Manikür yapımı için birçok resimli anlatım da mevcut. İlk başlangıç sürecinde bunları inceleyebilirsiniz. Ancak sonrasında belirli bir rutin oluşturacağınız için tüm adımlar zihninizde yer edecektir. Tırnak yüzeyini törpüledikten sonra eğer tırnaklarınızda sürekli oje sürmekten dolayı sarılıklar mevcut ise limonlu su ile bakım yapabilirsiniz. Ardından daha canlı görünen tırnaklar için şeffaf cila uygulamanız gerekiyor. New Well şeffaf oje, bu uygulama için size yardımcı olacaktır. Kolay kuruyan ve parlak tırnaklar elde etmenizi sağlayan bu ürün aynı zamanda daha dayanıklı tırnaklara sahip olmanızı sağlayacak. Şeffaf oje uygulamadan önce dilerseniz tırnak etlerinizi geriye doğru ittirebilirsiniz ya da et makası ile tırnak etlerini kesebilirsiniz. Bu işlem süreklilik gerektirdiği için yalnızca tırnak etlerini ittirerek de evde manikür yapabilirsiniz.

Tırnak etlerini daha kolay itebilmek için manikür suyu kullanmalısınız. Peki manikür suyu nasıl yapılır? Dediğinizi duyar gibiyiz. Sıcak su ve birkaç damla limon aslında en güzel manikür suyudur. Ancak ellerinizde kuruma mevcut ise limon suyu yerine lavanta yağı da tercih edebilirsiniz.

French Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür işlemleri sonrasında en çok tercih edilen oje stilinden biri french manikürdür. Bu uygulama doğal tırnaklara sahip olmanızı sağlar. Tırnakların beyaz kısımları üzerine net bir beyazlık katmak için beyaz oje şerit olarak uygulanır. Kuruduktan sonra ise tercihe göre pembe ya da şeffaf oje sürülerek işlem tamamlanır. French manikür nasıl yapılır? Sorusunu da bu şekilde yanıtlamış olduk.

Manikür Suyu Nasıl Yapılır?

Manikür suyu, tırnaklarınızın ihtiyaçlarına göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Günlük hayatta ojeyi sıklıkla kullanıyorsanız tırnaklarınız fazla hava almadığı için sararabilir. Bunu yok etmek için sıcak su içerisine birkaç damla limon suyu damlatmak yararlı olacaktır. Fakat e vitamini ve lavanta yağı da kullanabilirsiniz. Aynı işlemleri pedikür yaparken de uygulayabilirsiniz.

Manikür Nasıl Yapılır Video Anlatım

Manikür pedikür işlemleri gerekli ürünler ile evde yapılabilmektedir. Bu ürünlerin kişiye özel kullanılması sağlık açısından önem barındırır. Manikür pedikür nasıl yapılır? Tıpkı manikür işlemleri gibi pedikür işlemlerini de evde yapabilirsiniz. Törpü ile ayak tırnaklarınıza şekil verdikten sonra manikür suyu ile bir süre bekletip ardından tırnak etlerini ittirebilir ya da et makası ile kesebilirsiniz. Tüm işlemlerin ardından tırnak güçlendirici kullanmak tırnak kırılganlığını ortadan kaldıracaktır.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.