Eyeliner Çekme Ritüeli: Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir?

12 Mart 2020
Eyeliner Çekme Ritüeli: Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner Çekme Ritüeli: Kolay Eyeliner Nasıl Çekilir?

Evet, çoğu kadının korkulu rüyası eyeliner çekme işleminin detaylarına değinmek istedik. Doğru eyeliner uygulaması ile hem daha çekik hem de çekici gözlere sahip olabilirsiziniz. Yeter ki göz yapınızı iyi tanıyın!
Her eyeliner modeli her göz yapısına uyum sağlamaz. Bu nedenle göz şekline uygun eyeliner çekmeniz gerekir. Örneğin düşük göz kapağına sahipseniz kalın eyeliner sürmekten kaçınmalısınız. Çünkü bu stil gözlerinizi aşağıya düşürür ve sizi daha yorgun gösterir. Eyeliner sürmeyi pratik hale getirmek kadar doğru eyeliner ürününü kullanmakta profesyonel sonuç için büyük önem barındırır.

Eyeliner Çekme Aşamaları: Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner nasıl çekilir? sorusuna yanıt olarak, deneme yanılma yöntemi ile kendinize en uygun bulduğunuz konforlu stili uygulamanızı öneririz. Ancak tabii ki ileteceğimiz bazı püf noktalar var. Bunlardan biri gözü çekmeden eyeliner sürmektir. Eğer gözünüzü dışa doğru çekerek eyeliner sürüyorsanız yanlış bir uygulama yapıyorsunuz demektir. Çünkü çekme işlemini bıraktığınızda eyeliner’ın hizası bozulacak ve düzeltmek için tekrar üzerinden geçmeniz gerekecek. Bunun yerine eyeliner çekme aşamalarının başında bulunan bakış hizası ile uygulama yapabilirsiniz. Gözleriniz ile tam karşınıza odaklanın ve bakış açısına göre (çekme yapmadan) çizgileri oluşturarak kuyruk hattını belirleyin.

Kolay Eyeliner Çekme Teknikleri

Kolay eyeliner çekme işlemi için bantlardan yardım alabilirsiniz. Gözaltınız ile kaş hizanız arasına ince bir bant yapıştırabilir ve böylece kuyruk şeklini iki göz için de eşit oluşturabilirsiniz. Eğer jel eyeliner ile yeterince düzgün uygulama yapamadığınızı düşünüyorsanız göz kalemi ile eyeliner çekebilirsiniz. Hatta eyeliner ardından göz kalemi ile buğulu bir görüntü yakalyabilmeniz de mümkün.

İnce Eyeliner Nasıl Çekilir?

İnce eyeliner nasıl çekilir? Konusu tüm kadınların merak noktası. İnce eyeliner çekmek için eyeliner ucunu kirpik dibi hizasında ilerletmelisiniz. Aynı zamanda tam göz bitiminde kuyruk kısmına geçmek gerekir. Yukarıdan birleştirilen eyeliner kuyruklarında düzeltme adına her zaman daha kalın çizgilere yönelme sağlanır. Bu nedenle tam göz bitiminde ince kuyruklar oluşturulmalıdır.

Bant ile Eyeliner Nasıl Çekilir?

Pratik eyeliner çekme işlemleri içerisinde bulunan bant ile eyeliner çekme yöntemi, hızlı hazırlanmanız gereken durumlarda zaman kazandırır. Ancak cildinizi tahriş etmeyecek bantlar tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Aynı zamanda rahat uygulama yaptığınız eyeliner modelini tercih ederek çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Likit eyeliner, kalem eyeliner ve jel eyeliner ürünleri ile deneme yaparak sevdiğiniz ürünü belirlemeniz size kolaylık sağlar.

Kalem Eyeliner Nasıl Çekilir?

Kalem eyeliner diğer ürünlere göre daha kolay uygulama sağlar. Üstelik yanlış ve kötü bir görüntü oluştuğunda düzeltmesi daha kolay bir üründür. Göz kalemi ile eyeliner nasıl çekilir? Derseniz yukarıda belirttiğimiz şekilde aynada bakışlarınızı tam gözlerinize yönelterek kirpik dibi hizasında uygulama yapabilirsiniz. Eğer kalıcılık vadi istiyorsanız suya dayanıklı göz kalemleri tercih edebilirsiniz.

Likit Eyeliner Nasıl Çekilir?

Likit eyeliner daha yoğun siyahlık elde etmenizi sağlar. Ancak kuruduktan sonra düzeltme işlemi yapmak eyeliner sürmeye yeni başlayanlar için biraz zorlayıcı olabilir. Dilerseniz burada kaşıklardan yardım alabilirsiniz. Kaşıkla eyeliner nasıl çekilir? Yemek kaşığını ters çevirerek göz bitimine yerleştirin ve oluşan çizgi üzerinden eyeliner’ınızı kolayca çekin! İşte bu kadar basit. Özel günlerde dağılmayı engellemek ve net çizgiler oluşturmak için likit eyeliner kullanabilirsiniz.

Yarım Eyeliner Nasıl Çekilir?

Yarım eyeliner hem daha basit hem de daha etkileyici görünümler sunar. Güzel eyeliner nasıl çekilir? Sorusunun en güzel yanıtlarından biri yarım eyeliner’dır. Gözleri daha çekici gösterir ve birçok makyaj modeline fazlasıyla yakışır. Eyeliner çekme teknikleri içerisinde favori uygulamalardan biridir.

Eğer küçük gözlere sahipseniz göz pınarlarınıza aydınlık renkte farlar uygulayıp yarım eyeliner çekebilirsiniz. Bu gözlerinizi daha büyük göstermenize yardımcı olacaktır. Küçük gözlere nasıl eyeliner çekilir? Sorusunu da bu şekilde yanıtlamış olduk.

Eyeliner Kuyruğu Nasıl Çekilir?

Kuyruklu eyeliner çekme her zaman yeterince kolay değildir. Bazen iki kuyruğu eşit yapmak için saatler harcayabilirsiniz. İşlem sonucunda ise kalın eyeliner ile kendinizi far uygulamış gibi düşünürüsünüz. Tabii kalın eyeliner sever kitleler de oldukça fazla. Kalın eyeliner nasıl çekilir? Noktasında ise yalnızca kuyrukta kalın çizgiler çekmenizi tavsiye ederiz. Göz pınarlarına kadar giden kalın eyeliner çizgilerinin, gözleri daha düşük gösterdiği bir gerçek.

Göz Kalemi ile Eyeliner Nasıl Çekilir?

Göz Kalemi ile eyeliner sürmenin inceliklerini yukarıda belirtmiştik. Ancak göz kalemleri ile çok farklı stiller yaratabileceğinizi de eklemek isteriz. Mat, ışıltılı ya da renkli göz kalemleri ile günlük makyajınıza estetik dokunuşlar katabilirsiniz. New Well, göz kalemi ürünleri ile sizlere farklı göz makyajları uygulamak için harika fırsatlar sunuyor. Dilerseniz göz makyajı kategorisi içindeki göz kalemi sekmesine tıklayarak tüm ürünlere göz atabilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.