Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

06 Ağustos 2020
Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Fondöten seçimi, özellikle yaz aylarında doğru yapılmalıdır. Ten rengi, ürün yapısı ve kalitesi fondöten seçiminde yol gösterici faktörler içerisindedir. Fondötenin doğru kullanım şekli ve uygulama yöntemleri konusunda birçok kadının kafasını karıştıran hususlar bulunur. Bu nedenle sizler için etkili bir fondöten seçimi içeriği oluşturduk. Fondöten seçimi nasıl yapılır? Fırça ile mi yoksa sünger ile mi uygulanmalı? Gibi birçok konuya açıklık getirdik.

Yaz için doğru fondöten seçimi

Yaz için fondöten seçerken cilt yapınıza uygun tercihler yapmanız gerekir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa yoğun nemli ve kremsi ürünlerden kaçınmalısınız. Aksi taktirde gün içerisinde parlama problemi ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Genellikle yağlı ciltliler için mat bitişli fondötenler kullanılmalıdır. Aynı zamanda makyaj öncesi mutlaka makyaj bazı sürülmeli ve fondöten sonrası sabitleyici pudra uygulanmalıdır. Bu, yoğun terleme ile oluşan kötü görünümü ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Fondöten nasıl kullanılır?

Fondöten kullanırken uygulayabileceğiniz farklı yöntemler vardır. Fırça kullanabilir ya da makyaj süngeri tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin uygulamadaki rahat kullanımınıza yönelik şekillenir. Ancak uygulama şekliniz her ne olursa olsun fondöten kullanmadan önce cildinizi mutlaka temizlemeniz gerekir. Etkili bir yüz temizleyici kullanabilir ve sonrasında fondöten sürerken pürüzler oluşmaması adına peeling yapabilirsiniz. Peeling işlemi ölü derileri yok ettiği için fondöten yüzünüzle çabuk bütünleşecektir. Aynı zamanda kadife bir görünüm elde etmenize de yardımcı olacaktır.

Fondöten nasıl sürülür? Konusuna gelecek olursak, ürünü fırça ya da süngerinizle yüzünüzün belirli noktalarına sürmeniz gerekiyor. Yanak bölgeleri, alın, çene ve burun ucuna bezelye büyüklüğünde ürün yerleştirmek fondötenin her alana güzelce yayılmasını sağlayacak. Ardından uygulama aksesuarınız ile (fırça ya da sünger) güzelce dağıtım sağlayabilirsiniz. Makyaj bazı ya da etkili bir krem yüzünüzü öncesinde nemli tuttuğu için fondöten kolaylıkla cildinizle bütünleşmiş olacak.

Kuru ciltli kişiler genellikle yüzlerinin solgun görünmesinden rahatsızdır. Bu nedenle ıslak bitişli fondötenler tercih ederler. Eğer kuru bir cildiniz varsa cilt temizliği sonrası hem nemlendirici hem de parlak bir baz kullanabilirsiniz. Böylece cildiniz parlak ve canlı görünecektir. Fondöten kullanırken ise mat seçimlerden uzak durulması gerekir.

Fondöten kullanım incelikleri

Fondöten kullanmanın bazı incelikleri bulunur. Yukarıda bahsettiğimiz baz kullanımı bunlardan biridir. Baz, fondötenin uzun süre etki göstermesini ve dağılmamasını sağlar. Eğer yaptığınız ten makyajının bozulmadan tüm gün sizinle olmasını istiyorsanız makyaj bazı kullanımına özen göstermeniz gerekir.

Diğer bir önemli nokta ise boyun bölgesidir. Fondöten kullanırken yalnızca yüzünüze uygulama yapmamalısınız. Boyun gölgenize de uygulama yaparsanız bütünlük yakalayabilirsiniz. Aksi durumda yüzünüz ve boyununuz ton farkını gözler önüne serebilir.

Eğer elinizde fazla koyu bir fondöten bulunuyorsa bu fondöten rengi açma yöntemi çok işinize yarayacak demektir! Elinizdeki koyu fondöteni bir nemlendirici krem ile karıştırarak rengini teninize uygun hale dönüştürebilirsiniz. Bu durumda fondötenin kapatıcılık etkisi biraz azalacaktır. Kapanmayan alanları doğru şekilde kamufle etmek için concealer’dan yardım alabilirsiniz. J

 

 

Fondöten fırçası mı sünger mi?

Fondöten sürerken fırça mı yoksa sünger mi kullanılmalı? Sorusu birçok kadının kafasını karıştırıyor. Bu konuda belirli bir doğru yoktur. Hangisi ile daha kolay uygulama yapabiliyorsanız, ürünü etkin şekilde cildinize dağıtabiliyorsanız onu tercih etmeniz gerekir. Makyaj süngeri göz kapaklarını ve burun kenarlarını kapatma konusunda rahatlık sunduğu için genellikle fırçadan daha çok tercih edilmektedir.

Fondöten lekesi nasıl çıkar?

Günlük hayatta yüzü daha canlı göstermek ve ton eşitliği sağlamak adına kullanılan fondötenler ne yazık ki kıyafetlerde ya da eşyalarda leke oluşumuna yol açabiliyor. Öncelikle leke oluşturmamak adına fondöten sürdükten sonra sabitleyici pudra kullanmanın yararlı olacağını belirtmek gerekir.

Oluşan fondöten lekelerini çıkarmak için öncelikle bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Nemli bir beze bir miktar bulaşık deterjanı sürerek leke olan alanı temizlemek mümkün. Bunun dışında traş köpüğü de fondöten lekesini çıkaran diğer bir üründür. Leke üzerine biraz traş köpüğü sıkıp bekletebilir ve ardından silebilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.