Gelin Makyajı Nasıl Yapılır? Gelin Makyajı Modelleri

02 Mart 2020
Gelin Makyajı Nasıl Yapılır? Gelin Makyajı Modelleri

Gelin Makyajı Nasıl Yapılır? Gelin Makyajı Modelleri

Her gelin düğün günü muhteşem görünmek ister. Gerek gelinlik seçimi gerek saç modeli gerekse gelin makyajı bu önemli gün için özel olarak belirlenmelidir. Düğün gününde canlı ve mükemmel görünmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise profesyonel bir gelin makyajı uygulamasıdır. Peki gelin makyajı nasıl yapılır? Doğal fakat pırıltıları ile göz dolduran gelin makyajı nasıl olmalıdır?

Gelin Makyajı Modelleri

Gelin makyajı için birçok model mevcuttur. Aslında burada nasıl bir gelin makyajı yapmak istediğiniz konusu önemlidir. Ten renginize göre uygun far ve ruj seçimi yapmak görünümünüzü büyük oranda etkileyecektir. Bu sebeple gelin makyaj modellerini önceden incelemek ve yüz şeklinize – cilt tipinize uygun kombinasyonlar oluşturmak gerekir.

Düğününüzde iddialı görünmeyi istiyorsanız göz makyajı için ton geçişlerine sahip buğulu göz makyajları tercih edebilirsiniz. Ancak bu seçimde dudaklarınızda nüde tonlar uygulamak daha doğru olacaktır. Böylece yüzünüzde renk dengesi sağlayabilirsiniz.

Günümüzde birçok gelin doğal gelin makyajı modellerine yönelerek sade ve asil görünümleri tercih etmektedir. Natürel görünümün her zaman trend olduğu gerçeğini göze alırsak doğal gelin makyajı iyi bir seçim olacaktır.

Doğal Gelin Makyajı

Doğal görünümlü bir makyaj için göz pınarlarında açık ve ışıltılı, dış köşelerde ise koyu pembe ya da gold renkler ile yumuşak geçişler oluşturabilirsiniz. Göz renginize uygun far renkleri seçmelisiniz. Bunun dışında eğer küçük gözlere sahipseniz beyaz – ten rengi bir göz kalemi uygulayabilir ve gözlerinizi daha iri gösterebilirsiniz.

Sade Gelin Makyajı

Geçişli farlardan hoşlanmıyor ve daha sade ama ışıltılı bir göz makyajı uygulamak istiyorsanız tek renkli ışıltılı bir göz farını katlanma bölgesine kadar uygulayabilir ve fırça ile dağıtabilirsiniz. Ardından kaş altınıza highlighter sürerek makyajınızı daha ön plana çıkarabilirsiniz.

Porselen Gelin Makyajı

Porselen bir gelin makyajı için cildinizi iyi hazırlamalısınız. Yüzünüzün pürüzsüz ve saten görünümlü olması için cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz. Bu uygulama yapılmadığında iyi bir makyaj bazı ve fondöten kullanıyor olsanız dahi pürüzlü bir görünüm oluşacaktır. Porselen gelin makyajının bir diğer önemli detayı ise fondöten seçimidir. Böylesi önemli bir günde cilt tonunuza uyan yoğun kapatıcı bir ürün seçimi yapmalısınız. New Well Derma make-up cover fondöten bu konuda size en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Tercihinize göre sarı ya da pembe alt tonlu ürünleri kullanabilirsiniz.

Gelin Göz Makyajı

Gelin göz makyajı için detaylardan bahsetmiştik. Ancak far kalitesine değinmemiştik. Özellikle düğün gününüzde uygulama sonrası yok olmayacak yoğun pigmentli ürünler tercih etmelisiniz. Buğulu bir göz makyajı yapacaksanız New Well Eyeshadow Palette 24 - Mixed Tones - 24 Colours far paletini kullanabilirsiniz. Bu palet çarpıcı ve romantik gelin göz makyajı yapmanıza yardımcı olacaktır.

Gelin Göz Makyajı Örnekleri

Gelin göz makyajı için birçok sosyal ağda farklı örnekler var. Bunları inceleyerek kendi göz renginize ve göz şeklinize uygun modeller deneyebilirsiniz. Eğer gelin makyajınızı kendiniz yapacaksanız düğün öncesi prova makyajı uygulamak daha yararlı olacaktır. Bunun dışında eğer yaz düğünü yapıyorsanız makyaj bittikten sonra akmayı ve dağılmayı önlemek için makyaj sabitleyici sprey uygulayabilirsiniz.

Esmer Gelin Makyajı

Esmer tenli gelinler için makyaj uygulamalarında bronz seçimler yapılmalıdır. Özellikle highlighter uygularken beyaz dışında daha gold seçimler yapmak ten ile muhteşem bir uyum sunacaktır. Göz makyajı sade ise dudaklarda koyu kırmızı tonlar tercih edilebilir. Düğünlerde mat ve kuru rujlar kullanmak genelde kopuk ruj kalıntılarını beraberinde getirdiği için nemli rujlar daha doğru bir seçim olacaktır. Esmer tenli gelinler allık seçimlerinde terracota ürünleri tercih edebilirler.

Tesettür Gelin Makyajı

Tesettür gelin makyajında cilt ürünleri titizlik ile seçilmelidir. Birçok tesettürlü gelin maalesef düğün günü eşarp üzerine fondöten – kapatıcı vb. ürünlerin dağılmasından şikayetçidir. Bunun için önlem almak istiyorsanız mutlaka sabitleyici kullanın ve tesettür gelin saç modelini makyajdan sonra yapın. Aksi durumda bulaşma sorunu siz de yaşayabilirsiniz. Ayrıca makyajınız bittikten sonra mutlaka iyice kurumasını bekleyin.

Gelin Makyajı Resimleri

Gelin makyajı için kararsız olduğunuzu ve gelin makyajı resimlerine baktığınızı biliyoruz. Önceden analiz yapmak ve karar vermek her zaman iyidir. Ancak başta belirttiğimiz gibi fotoğraflarda gördüğünüz her gelin makyajı size ve yüz şeklinize uyum sağlamayabilir. Bu nedenle uzman desteğine de başvurabilirsiniz. Eğer yüzünüzü iyi tanıyorsanız gelin makyajı resimleri ile kendinize özgü bir makyaj modeli oluşturabilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.