Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

18 Kasım 2019
Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyajın en önemli noktası göz makyajıdır ve güzelliğinizi ön plana çıkarmanın en kolay yolu da etkileyici bir göz makyajından geçer. Daha etkileyici ve dramatik bakışlar elde etmek için göz makyajını doğru yapmak oldukça önemlidir. New Well’in popüler ürünlerini kullanarak nasıl daha profesyonel görünen göz makyajları yapabileceğinizi bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Öncelikle, göz makyajının önemli ürünlerinden bahsederek başlayalım.

• Far bazı ya da Kapatıcı


İyi bir göz makyajı için pürüzsüz bir zemine ihtiyacınız olacak. Bunun için kullanacağınız renkleri ön plana çıkarıp kalıcılığını artıracak bir far bazı ya da açık renk bir kapatıcı kullanabilirsiniz. New Well’in Derma Make-Up Cover Foundation serisinden ten renginize uygun bir ton seçip gözlerinize uygulayabilir ya da ten renginizden bir ton açık bir kapatıcıyı far bazı olarak kullanabilirsiniz.

• Aydınlatıcı


Daha genç ve fresh görünmek için göz pınarlarına ve kaş kemiği bölgesine aydınlatıcı uygulamak daha profesyonel görünen bir göz makyajı için olmazsa olmazlardandır. Likit ya da pudra aydınlatıcılardan yararlanabilirsiniz. New Well Derma Cover Highlighter Aydınlatıcı palet üç farklı ton seçeneğine sahiptir ve aradığınız aydınlık görüntüyü yakalamanızı sağlar.

• Eyeliner


Göz yapısını ön plana çıkarmanın en kolay kolu eyeliner kullanmaktan geçer. Kusursuz eyeliner kullanımı için New Well Dipliner veya ince uçlu New Well Kalem Eyeliner tercih edebilirsiniz. Göz şeklinizi tespit edip en doğru eyeliner sürümünü bulabilir ve ideal şekilde uygulayabilirsiniz.

• Kirpikler


Göz makyajının tamamlayıcısı olan maskara, kirpikleri daha dolgun ve hacimli göstermenizi sağlar. Eğer siz de uzun ve dolgun bir görünüm elde etmek istiyorsanız New Well Mascara serisinden kendinize uygun bir ürün seçebilirsiniz.

Dumanlı Göz Makyajı

Gözün hatlarını ön plana çıkaran, gözleri daha büyük ve çarpıcı gösteren bir göz makyajı istendiğinde ilk tercihiniz dumanlı göz makyajı olmalı. Bu dramatik makyaj stili en güzel ve önemli gecelerin vazgeçilmez görünümlerinden biridir. Zorlukları olmasına rağmen püf noktası, doğru teknik ve harmanlamadır.

İlk adım, temiz bir yüzle başlamak olacaktır. Düz bir zemin için far bazı ya da kapatıcı uyguladıktan sonra siyah farı göz çukurunuza uygulayın ve sert bir çizgi olmayacak şekilde yayın. New Well siyah göz kalemiyle kirpiklerinizin dibine eyeliner çizginizi çekin ve fırça yardımıyla siyah farla içi içe geçecek şekilde iyice dağıtın. Daha dramatik bir görünüm için göz çukuruna daha fazla far uygulayabilirsiniz. Püf noktası çok iyi yaymak ve dumanlı görünümü yakalamaktır. Siyah göz kalemini göz pınarının dış kısmına uygulayıp yayın ve görüntünüzü hacimli kirpikler için New Well maskara ile tamamlayın.

Buğulu Göz Makyajı

Dumanlı göz makyajı gibi benzer adımları takip ederek bu görünümü doğal tonlarla elde etmek mümkün. Toprak renklerini birbirine yakın tonlarda kullanarak buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz. New Well Handmade Eyeshadow serisinden Nicolas paleti ile buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz. Mutlaka far bazını uygulamayı unutmayın. Son dokunuşlarda ise daha genç görüntü elde etmek için aydınlatıcınızı mutlaka kullanın.

Siyah Göz Makyajı

Sİyah gözleri ön plana çıkaran en iyi makyaj tekniği buğulu veya dumanlı göz makyajı olacaktır. Eğer tercihiniz daha sade bir görünümden yanaysa, açık renk bir farkın üzerine uygulayacağınız siyah, güçlü bir eyeliner ile gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

Kahverengi Göz Makyajı

Kahverengi göze her türlü makyaj uygulamasını ve geniş bir renk skalasını seçmek mümkün. Mor ve menekşe renkleri kahverengi gözleri ön plana çıkaran destekleyici renklerdir. Bunun yanı sıra kahverengi eyelinerlar da tercih edilebilir. Eğer daha sade bir görünüm isterseniz toprak tonlarındaki farları tercih ederek, soft ve göz renginizle oldukça uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Yeşil Göz Makyajı

Göz renginizi ön plana çıkarmak için yeşil ve sarı tonlarını tercih edebilirsiniz. Mercan tonları da gözün alt kısımlarına uygulandığında daha buğulu ve dramatik bir görünüm elde etmek için tercih edilebilir. Daha doğal bir görünüm için açık pembe ve mercan tonları da kullanılabilir. Dumanlı görünüm ise yeşil göz makyajında tercih edilenler arasındadır. Altın ve sarı tonları ile desteklenen buğulu makyaj teknikleri de yeşil göz için oldukça uygundur.

Ela Göz Makyajı

Yeşil göz gibi ela gözlere de en çok yakışan renkler mercan, sarı ve altın tonlarıdır. Özellikle altın ve parlak farlar ela gözler için çokça tercih edilir. Bordo ve parlak grinin kombinasyonuyla yapılacak bir makyaj uygulaması da ela gözler için en çok yakışan renkler arasında bulunur. Parlak simli griler ela göz için en ideal gece makyajı olacaktır.

Gölgeli Göz Makyajı

Gölgeli göz makyajı gece makyajının vazgeçilmezlerindendir. Dumanlı göz makyajı gibi, siyah tonların ağırlıklı kullanıldığı makyaj tekniklerinde en önemli püf nokta keskin çizgilerden kaçınmak ve kullanılan farları göz üzerinde iyice dağıtmaktır. Gölgeli göz makyajını zümrüt yeşili, gri tonları ve kırmızı toprak tonlarıyla da destekleyebilirsiniz.

Doğal Göz Makyajı

Kahverengi makyaj görünümleri daha doğal bir görünüm isteyenler için idealdir. Özellikle gündüz makyajı olarak kullanılabilir. Doğal toprak ve mercan tonları kullanarak ve makyaj yaparken eyelinerdan kaçınarak daha da doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Göz pınarı ve kaş kemiği bölgelerine aydınlatıcı uygulamanız ise mutlaka yapmanız gerekenler arasındadır.

Çekik Göz Makyajı

Eğer çekik gözlere sahipseniz ya da gözlerinizi çekik göstermek istiyorsanız, cateye denilen eyeliner tekniğini uygulayarak gözleriniz ön plana çıkarabilirsiniz. Far ve eyelinerınızı gözün dış kısmına uygulayarak hem gözü daha uzun ve çekik gösterir hem de gözler arasındaki boşluğu artırabilirsiniz.

Sade ve Hafif Göz Makyajı

Günlük kullanım için sade ve hafif göz makyajını tercih edenlerdenseniz, ten renginize uygun toprak, mercan, nude veya bronz tonlarını tercih edebilirsiniz.

Mavi Göz Makyajı

Mavi gözleri ön plana çıkarmanın en iyi yollarından biri eyelinerla desteklenmiş makyaj teknikleridir. Nötr renkler ve pastel tonlar mavi gözleri ortaya çıkaracak ve daha dramatik bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Bakır ve altın tonları tercih edilebilecek renkler arasındadır. Bunun yanı sıra, uzun süredir tercih edilen pembe, mor, sarı gibi renkli eyelinerlar kullanarak da hem renkli hem çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.