Makyaj Fırçaları Nasıl Kullanılır?

06 Ocak 2021
Makyaj Fırçaları Nasıl Kullanılır?

Makyajda istenilen görüntüyü elde edebilmek için ürün kalitesi kadar doğru kullanım da önem taşıyor. Özellikle ten ürünlerini cilde doğru dağıtmak için makyaj fırçaları seçimini doğru yapmak gerekiyor. Peki hangi makyaj fırçası nasıl kullanılır? En temel makyaj fırçaları nelerdir?

Hangi makyaj fırçası nasıl kullanılır?

Öncelikle makyaj fırçalarını belirlemek gerekir. Göz, kaş, yüz ve dudaklar için farklı makyaj fırçaları bulunur. Kaş fırçası, kaşları taramak ve şekillendirmek için kullanılmaktadır. Özellikle kaşlarınızı doldurmak istiyorsanız kaş fırçası sizlere çok yardımcı olacaktır. Göz makyajı için fırça çeşitlerinin sayısı fazladır. Far fırçalarının farklı uçları bulunur. Eyeliner sürmek adına açılı far fırçaları kullanabilirsiniz. Renk geçişli güzel bir göz makyajı yapmak istiyorsanız öncelikle farını göz kapağına oturtmak için bir far fırçası ve doğal geçişi sağlamak için de karıştırma fırçası tercih etmeniz gerekir. Karıştırma fırçasının daha yoğun kıllı olması farı daha iyi dağıtmanıza yardımcı olur.

Ten makyajı yaparken ilk olarak fondöten fırçası kullanmanız gerekir. Ardından concealer fırçası ile yüzünüzdeki lekeleri kapatabilir ve gözaltınızı aydınlatabilirsiniz. Yüzünüzü biraz ısıtmak ve boyut kazandırmak istiyorsanız açılı bronzer fırçası tercih edebilirsiniz. Bu fırçalar elmacık kemiklerini ve burun hatlarını belirginleştirmek için en iyi seçimdir. Allık fırçası ise genellikle daha yoğun ve büyük yapıdadır. Yanak bölgesine allığı başarılı olarak dağıtmak için makyaj fırçası alırken ürün kalitesine özen göstermeniz gerekir. Gelelim makyajı parlatma noktasına! Highlighter fırçası ile hem elmacık kemiklerinin üzerine hem de burun çizgisini ön plana çıkarabilir ve yüzünüze canlılık katabilirsiniz.

Temel makyaj fırçaları nelerdir?

Makyaj fırçaları çok çeşitlidir. Ancak temel makyaj fırçalarını öğrenmek ve tecrübe ile ilerlemek istiyorsanız fondöten fırçası, far fırçası ve allık fırçası size yardımcı olacaktır. Allık fırçasını biraz daha ince ürünlerden yana kullanırsanız bu fırça ile highlighter da uygulayabilirsiniz.

Yüz için makyaj fırçası nasıl seçilir?

Yüz için makyaj fırçası seçerken kıllarda dökülme yapmayan ürünler seçmeniz gerekir. Nemli ten ürünlerini yüzünüze fırça ile uygularken dökülecek olan kıllar, yüzünüze yapışabilir ve makyajınızı bozabilir. Bunun dışında fırça kalitesini deneyimlemeniz yararlı olacaktır. Yumuşak kıllı yüz makyajı fırçaları daha konforlu uygulama sağlar. Fırçalarınızı düzenli olarak temizlemeniz, cilt sağlığı açısından önemlidir.

Allık fırçası nasıl kullanılır?

Allık fırçasını kullanmak pratiktir. Toz bir allık kullanıyorsanız fırçanıza bir miktar ürün alıp yüzünüze eşit miktarda yayabilirsiniz. Eğer krem allık kullanıyorsanız bir miktar ürünü yanak bölgesine sürebilir ve sonrasında fırça ile yayabilirsiniz. Ürünün yüzünüzde fırça izi bırakmaması için hem kaliteli fırçalar kullanmalı hem de makyaj öncesi peeling ile cildi arındırmalısınız. Böylece istediğiniz etkiyi elde edebilirsiniz.

Fondöten fırçası nasıl seçilir?

Fondöten fırçası ten makyajı için önemli bir seçimdir. Ürünü yüze güzelce dağıtmak ve cilt ile bütünleşmesini sağlamak için New Well fondöten fırçalarını kullanabilirsiniz. Birçok profesyonel makyaj artistinin de önerdiği New Well fondöten fırçaları, uygulamadan en iyi sonucu almanızı sağlıyor.

Uygun fiyatlı makyaj fırçaları

Uygun fiyatlı makyaj fırçalarını ulaşılabilir fiyatlar ile sunan New Well, avantajlı kozmetik alışverişleri için büyük rağbet görüyor. Dilerseniz yalnızca makyaj çantanızın eksik ürünlerini tamamlayabilir, dilerseniz makyaj fırça setlerini inceleyebilirsiniz. Dökülme yapmayan ve ciltte fırça izi bırakmayan mükemmel ürünler en uygun fiyatlar ile sizlerle!

New Well makyaj fırçası çeşitleri

Bronzer fırçası ve açılı ürünler ile yüz hatlarınızı ön plana çıkardığınızda çok daha profesyonel bir görünüm elde edeceksiniz. New Well makyaj fırçası çeşitlerini incelemek, yeni ürünlere göz atmak ve mükemmel makyaj stilleri denemek için sizde newwell.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.