Makyaj Nasıl Yapılır?

18 Kasım 2019
Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaj Nasıl Yapılır?

Hemen hemen her kadının kendini daha iyi ve güzel hissetmesini sağlayan şeylerden biri olan makyaj, herkese göre farklılık gösterir. Makyaj, tercih edilen malzemeler ve uygulanma yöntemleri ile incelikleri olan bir iştir. Doğru makyajı yapmak, doğru renkleri ve ürünleri kullanmak bunlara küçük bir örnektir. Beklentinizin ne olduğunu belirlemeden makyaj yapmak, istenilen ve beklenilen sonuçları doğurmadığı gibi kişiyi iyi de hissettirmez.

İlk aşama, tam olarak nasıl bir makyaj istediğinize ve bu makyajı ne için yapıyor olduğunuza karar vermenizdir. Yüzünüzde bulunan herhangi bir kusuru örtmek için mi, yoksa yüzünüzdeki herhangi bir bölgeyi daha dikkat çekici bir hale getirip, ön plana çıkarmak için mi? Bunun yanı sıra, sade ve doğal bir makyaj yapmak mı, yoksa dikkatleri üzerinize çekecek şık ve gösterişli bir makyaj mı? Bunlar gibi sayısız soru akla gelebilir. Kısacası, öncelikle gidilen yere, kıyafetinize uygun olacak makyaja karar vermeniz gerekir.

Bu kararı netleştirdikten sonra; bu seçime ve cilt tonuna uygun kapatıcı (concealer), far, allık ve ruj tercih etmek gerekiyor. Eğer cildiniz kuru bir yapıdaysa, makyaja yüzünüzü tamamen nemlendirerek başlamanız gerekiyor. Yüzün tamamına dağıttığınız nemlendiriciyi yumuşak hareketlerle sürerek, cildinizin nemlendiriciyi etkili bir şekilde almasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra gözünüzü ortaya çıkaracak far ve eyeliner gibi ürünlerin seçimini yaparak, göz makyajınıza başlayabilirsiniz. Sade ve hafif bir göz makyajı yapacak olsanız dahi, farı baz olarak kullanabilirsiniz. Sonrasında isterseniz göz kalemi ile ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Son olarak da maskara ile kirpiklerinizi daha dolgun gösterebilir, gözlerinizin daha iri ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Cildinizin tamamında eşit bir renk dağılımı sağlamak için doğru fondöteni bulup kullanmalısınız. Bunu yaparken seçiminiz çok koyu veya çok açık tonlardan yana olmamalı. Bir püf nokta olarak, alacağınız fondöteni elinizde veya bileğinizde değil, boyun bölgenizde deneyerek alın. Eldeki tonlama ile yüz-boyun çevresindeki tonlama farklıdır. Daha sonra fondöteni fırça veya sünger yardımı ile yüzünüze ve boyun bölgesine uygulayın. İşlemi fondöten fırçası veya süngeriyle ile yapmanız fondötenin daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Yine uygun bir fırça yardımı ile kapatıcıyı (concealerı) istenilen yere uygulayabilirsiniz. Kapatıcı olarak daha likit yapılı ürünler kullanıyorsanız, New Well Liquid Concealer serisini tercih edebilirsiniz. Eğer tercihiniz stick yapıda ürünlerden yanaysa New Well Handmade Concealer, dokusu ve yapısı ile çantanızdan ayırmayacağınız bir ürün olacak.

Yapmış olduğunuz makyajın geneline ve cildinize uygun allık ile makyajınıza vurgu ve canlılık kazandırabilirsiniz. Bu ürünü de en uygun fırça yardımı ile elmacık kemiklerinden başlayarak yukarıya doğru etkili bir dokunuşla sürmeniz ve dağıtmanız oldukça önemlidir. Son dokunuş olarak, göz makyajınıza ve allığınıza uyumlu bir allık tercih edebilirsiniz.. Göz ve yüz makyajınız belirgin tonlarda ise ruj seçiminizi New Well Likit Mat Lipstick Ruj - 688'den yana kullanabilirsiniz. Böylelikle daha şık ve dikkati bir noktaya toplayan bir makyaj yapmış olursunuz.

Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Günlük makyajınızı rutin olarak her gün gerçekleştiriyorsanız, makyaj setleri sizin için en uygunu olabilir. Hızlı, sade ama şık makyajlarınızı bu set içerisindeki palet çeşitliliği ile mümkün kılabilirsiniz. Yüzünüzü nemlendirici ile makyaja hazır hale getirdikten sonra hafif tonlarda bir fondöten ile ten renginizi eşitleyebilirsiniz. Göz çevrenize de fondötenden bir-iki ton açık kapatıcı kullanarak doğal ve aydınlık bir görüntü katabilirsiniz. Açık tonlarda far kullanabilir, duruma göre eyeliner ile göz makyajınızı destekleyebilirsiniz. Ten rengine göre bir allık kullanmayı ihmal etmemekle birlikte, dudaklarınızı nemlendirip rujunuzu sürmeyi de unutmamalısınız. Günlük makyajlarınızda daha soft tonlar kullanmanız daha şık ve sade bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

No make-up olarak da gün içerisinde görüyor olduğumuz doğal makyaj, yapılması kolay gibi görünse de zor bir işlemdir. Cildinizi makyaja hazır hale getirip, ilk adımı teninize en uyumlu fondöten ile atmanız gerekiyor. Fondöteni sürme hareketleri ile değil de tampon hareketlerle yüzünüzün geneline yaymanız gerekiyor. Ters üçgen şekli ile göz altlarına kapatıcıyı sürüp, yine tampon hareketlerle uygulamanız gerekiyor. Soft ve canlı renklerde far ile göz makyajı yapabilir, saydam rimel ile de kirpiklerinize hacim kazandırabilirsiniz. Yine ten rengine uyumlu olan allık ile yanağın orta bölgesine hafifçe renk katabilirsiniz. Son olarak da doğal ve parlak renklerde bir ruj ile makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Kontur Makyaj Nasıl Yapılır?

Bir başka makyaj tekniği ise son yıllarda oldukça rağbet gören kontur makyaj modelidir. Kontur makyaj, cildinizde gizlemek veya ön plana daha çok çıkarmak istediğiniz bölgeleri açık ve koyu renk gölgelendirmeler ile belirginleştirmektir. Makyaj malzemeleri ile gerçekleştirilen bir illüzyon olarak adlandırabiliriz bunu. Yüzü allık ve fondöten yardımı ile daha kemikli bir yapıya dönüştürebilir, aynı işlemi çeneye de uygulayabilirsiniz. Koyu renkleri kapatmak istediğiniz noktalara, açık renkleri ise tam tersi ön plana çıkarmak istediğiniz noktalara uygulamalısınız. Kemikli bir yüz için, koyu renkteki kontur ürününü; elmacık kemiklerin altına, çene çizgisine, alın ortasına ve burun kanatlarına uygulayabilirsiniz. Burnu daha küçük göstermek adına burun çizginize açık renkteki kontur ürününü uygulayabilir, burnunuzun daha ince görünmesini sağlayabilirsiniz.

Dudakların daha dolgun görünmesi için kullanılacak olan rujdan bir iki ton koyu bir renkle çerçeve içerisine alabilirsiniz. Aynı zamanda gözlerinizi de kontur makyaj ile daha çekik veya büyük göstermeniz olası diğer ufak hileler arasında yer alıyor.

Nude Makyaj Nasıl Yapılır?

Nude makyaj yapmanız, diğer birçok örnekten daha kolay bir işlem. Bütün ürünlerinizin nude tonlarda olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Gerek ruj gerek allığınızın nude tonlarda olmasının yanı sıra daha hacimli ve dramatik kirpikler yakalayabilirsiniz. Son olarak göz çevresinde toprak tonlardaki renkleri tercih ederek nude makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Hafif Makyaj Nasıl Yapılır?

Hafif bir makyaj yapmayı düşünüyorsanız, bunun için ince yapılı fondöten veya BB krem seçiminde bulunmanız gerekiyor. Bunun için New Well Derma BB Cream Light kullanmanızı önerebiliriz. İnce dokusu ve tende mat bir görüntü elde etmesi ile günlük makyajın vazgeçilmez parçası oluyor. Yüzünüzün çok soluk görünmemesi adına aydınlatıcı kullanabilir, göz makyajınızı ise yalnızca hacim veren bir rimelle tamamlayabilirsiniz.

Sade Makyaj Nasıl Yapılır?

Sade ve canlı görünen bir makyaj ile gününüzü tamamlamak istiyorsanız, çok incelikli bir işlem uygulamanıza gerek yok. New Well Ultimate Cover Foundation ile yüzünüzü eşitleyip, çok hafif bir allık ile yüzünüze renk katabilirsiniz. Dudaklarınız için ruj yerine nemlendirci sürmeniz yeterli olacaktır.

Gölgeli Makyaj Nasıl Yapılır?

En zorlu ama bir o kadar da dikkat çekici bir makyaj türü olan gölgeli makyaj, genelde kahverengi, toprak ve kiremit tonlarının karışımı ile etkileyici bir hale gelmektedir. Kahve tonlarında bir makyaj düşünüyorsanız New Well'in Handmade Eyeshadow Far Paleti, beklediğiniz etkiyi yaratmanızı sağlayacak bir ürün. Bu makyajı yaparken, uygulayacağınız farları mutlaka fırça ile sürmelisiniz, buğulu bir erki yaratana dek dağıtmalısınız. Göz kapağından başlayarak, kaşınızın bittiği noktaya doğru açık ton bir zemin oluşturmalısınız. Daha sonra kirpik dibi ve göz kapağı ortasının ara kısmına sıcak tonlarda far kullanıp, gözün kuyruk kısmında koyu bir ton ile işlemi tamamlayabilirsiniz. Ancak bu aradaki geçişleri homojen ve doğal bir forma sokmanız gerekiyor. Bu şekilde gölgeli bir göz makyajı ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.