Porselen Makyaj Nedir?

18 Kasım 2019
Porselen Makyaj Nedir?

Porselen Makyaj Nedir?

Doğru ve etkili bir makyaj yapmayı şüphesiz ki herkes ister. Kusursuz görünmek için iyi bir makyaj yapmanız gerekir ve bunu da ancak doğru malzemeleri seçerek gerçekleştirebilirsiniz. Porselen makyaj, cildinizin aydınlık ve pürüzsüz görünmesini sağlayan, öne çıkarmak istediğiniz detayları vurguladığınız bir makyaj tekniğidir. İstediğiniz kusursuz görünümü, porselen makyaj ürünlerini kullanarak elde edebilirsiniz. Cildinizin aydınlık ve tek bir renk tonunda görünmesini sağlayan porselen makyaj ile pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

Porselen makyaj cildinde leke, yara izi ve akne gibi sorunları bulunanların özellikle tercih ettiği bir makyaj tekniğidir. Ancak günümüzde bu tip cilt sorunları bulunmayanlar da porselen makyaj tercih etmektedir. Özel günlerde, davetlerde ya da sadece fotoğraf çekileceğiniz zaman porselen makyaj ile çok hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Ünlü yıldızlar, çok sık televizyonda görünen kişiler ve gelinler, porselen makyajla daha etkili bir görünüm yakalar.

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?

En iyi sonucu elde edebilmek için porselen makyajın her aşamasına özenmek gerekir. Makyaja başlamadan önce cildinizi temizlemeli, kir ve yağlardan arındırmalısınız. Bu işlem, makyajın kalıcılığını artırır. Bunun için New Well'in Argan Facial Clay Maskesi'ni tercih edebilirsiniz. Bu sayede daha temiz ve nemli bir cilt dokusu elde etmiş olursunuz. Yüzünüze yine New Well'in ürün gamında yer alan bir nemlendirici ile destek sağlayabilirsiniz. Bu şekilde de cilt, makyaja hazır hale gelmiş olur. Aynı zamanda eğer cildinizin yağlanmasını önlemek istiyorsanız matlaştırıcı ve gözenek kapatıcı bir New Well ürünü kullanabilirsiniz.

Porselen makyajın kalıcı ve uzun süreli olmasını istiyorsanız ten renginize uygun ürünleri kullanmalısınız. Özellikle gelinler için yapılan porselen makyajın, daha önce kullanılmış ya da güvenilen ürünlerle yapılması, riski minimuma indirerek istenilen sonuca ulaşılmasını sağlar. Porselen makyaj yapımı aşamalarında cildinizi nemlendirdikten sonra, teninize uygun tonda fondöten seçmeli ve uygulamalısınız. Göz altlarını kapatmak için son dönemde herkesin çantasında mutlaka bulunan concealer'ı kullanabilirsiniz. Bu işlemin aradından öne çıkarmak istediğiniz noktalara açık renk concealer (Burun çizgisi, alın ortası, elmacık kemiklerin alt kısmı), daha geri planda kalmasını istediğiniz noktalara koyu renk concealer(burun kanatları, çene kemiği, alın) uygulayabilirsiniz. Burada püf nokta, ürünlerin yüz hatlarınıza göre en doğru noktalara uygulanmasını ve iyi şekilde dağıtılmasını sağlamaktır. Makyajınızı bu aşamada daha kalıcı kılmak için mat ve transparan pudra kullanabilirsiniz.

Elmacık kemiklerinden başlayarak yukarıya doğru uygulanması en doğru yöntem olan allıkla da yüzünüzün canlılığını artırabilirsiniz. En doğru ruju seçerek ve ardından göz makyajını da yaparak porselen makyajı tamamlayabilirsiniz.

Makyajı tamamladıktan sonra makyaj sabitleyici kullanarak, makyajınızı kalıcı hale getirebilirsiniz.

Porselen Makyaj Malzemeleri

Porselen cilt makyajı için gerekli olan bazı makyaj malzemeleri vardır. Makyaj bazı, ten renginize uygun fondöten, ten renginizden 1 veya 2 ton açık kapatıcı (concealer), transparan pudra ve şeftali tonlarında allık; ihtiyacınız olan en önemli makyaj malzemeleridir. Özel bir gece ya da davet için hazırlanacak ve makyajınızı da buna göre şekillendirecekseniz takma kirpik etkili maskaralar, koyu tonlarda eyeliner, bordo ya da kırmızı tonlarda ruj tercih edebilirsiniz.

Porselen Makyaj Fiyatları

Porselen makyaj malzemelerinin fiyatları ürüne göre değişir. New Well'de herkes için uygun ve ekonomik ürünler bulunur. New Well'de yer alan tüm makyaj ürünleri, her bütçeye hitap eder ve ekonomik oluşu ile de takdir görür. Derma Long Lasting Foundation, 44.95 TL ile oldukça uygun bir üründür. Porselen makyaj ürünlerinin başında gelen bir diğer malzeme ise New Well Liquid Concealer'dır. Bu ürünün fiyatı da 34.90 TL'dir. Makyajda gözlerinizin ortaya çıkmasına yardımcı olan ve kolay kullanılabilen New Well Kalem Eyeliner'a 29.90 TL gibi, oldukça uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz.

Dudaklarınızı ortaya çıkaracak New Well Shiny Lipstick Ruj 410 ya da New Well Shiny Lipstick Ruj 412 ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Bu iki ürünün fiyatı da 22.45 TL'dir. Bunların yanı sıra porselen makyaj seti seçenekleri ile de bütün ürünlere bir arada sahip olabilirsiniz. New Well ürün kataloğundaki farklı makyaj malzemeleri ile kusursuz bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Porselen Makyaj Nasıl Temizlenir?

Porselen makyajın temizlenme aşaması da oldukça önemlidir. Bu makyaj türünün tek sakıncası, uzun süre ciltte kalıyor olmasıdır. En fazla 24 saat ciltte kalması gereken porselen makyajı, özel losyon ve kremleri, dikkatli bir şekilde uygulayarak çıkarabilirsiniz. Eğer temizlik işlemini yapmazsanız cildiniz yeterli derecede hava almaz. Hava almayan ciltte birtakım problemler söz konusu olabilir. Bundan dolayı cildinizi, porselen makyajdan sonra temizlemelisiniz. New Well'in sürekli olarak ve güvenerek kullandığınız losyon, krem ya da temizleme toniğinin yardımı ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu işlemi hızlı, kolay ve pratik bir şekilde yapmak için pamuk ile uygulayabilirsiniz.

Gelin Porselen Makyajı

Eğer düğünü yaklaşan bir gelin adayı iseniz bu öneriler tam size göredir. Düğününüzde en önem verdiğiniz ve kusursuz olmasını istediğiniz makyaj, porselen makyaj tekniği ile gece boyu kalıcılığını koruyacaktır. Porselen makyajın uzun süre kalıcı olmasının size kendinizi iyi hissettirecek pek çok tarafı vardır. Hem fotoğraflarda kusursuz görünürsünüz hem de kendinizi daha mutlu hissedersiniz. Düğününüz dış mekanda yapılacaksa porselen makyaj yaparak daha net bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Gece boyu kalıcı olmasının verdiği güvence ile porselen makyaj tercih eden gelinler, genellikle koyu renk tonlarını kullanır. Koyu renk tonları kullanacak olan gelin adayları, mutlaka vurucu renkleri tercih etmelidir. Özellikle dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız daha koyu ya da canlı tonlarını tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra daha farklı renklerdeki bir göz makyajı ile hayallerinizdeki makyajı elde edebilirsiniz. Porselen makyajın gelin adayları için oldukça kullanışlıdır. Rahat davranabilmenizi sağlayan porselen makyaj, düğününüzde yemek ya da pasta yerken ve bir şeyler içerken bozulmaz.

New Well ürünleriyle daha etkili, dikkat çekici bir porselen makyaj yapabilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.