Pudranın Makyaj Üzerindeki Etkisi ve Pudra Çeşitleri

10 Nisan 2020
Pudranın Makyaj Üzerindeki Etkisi ve Pudra Çeşitleri

Pudra aslında makyajı sabitlemeyi ve gözaltı kapatıcılarının göz çizgilerine dolmasını engelleyen önemli bir makyaj malzemesidir. Yüz pudrası pürüzsüz bir cildin anahtarıdır. Bu nedenle makyaj çantanız içerisinde mutlaka bulunması gereken bir üründür.

Pudra Nedir?

Profesyonel makyaj uygulamalarının vazgeçilmez ürünü pudraların birçok farklı çeşidi bulunur. HD pudra, renkli pudra, sıkıştırılmış pudra, transparan pudra ve toz pudra bunlardan bazıları. Pudrayı dilerseniz fondöten üzerine dilerseniz direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak cilt tipine uygun seçim yapmaya özen göstermelisiniz. Özellikle fondöten olmadan direkt baz ile yüzünüze uygulayacaksanız pul pul görünüm oluşturmamak için cildinize uygun yapıda pudralar tercih etmelisiniz.

Gün içerisinde hava şartları ya da farklı nedenler ile makyaj uygulamasında dağılmalar görülebilmektedir. Cildiniz gün içerisinde terleyip yağlanabilir. Pudra ürünleri yağı ve teri emerek makyajınızın bozulmasını engeller ve cildinizdeki parlamalara engel olur.

Pudra Nasıl Uygulanır?

Pudra uygulaması kullanacağınız pudranın yapısına göre farklılık gösterir. Toz pudralar cildi daha doğal gösterir. Bu pudralar bir pudra fırçası ya da beauty blender ile uygulanabilir. Makyajınızı sabitlemenizi sağlar. Mat bir görünüm elde eder. Eğer kullanmayı sevdiğiniz ancak fazla ıslak ve parlak bitişli fondötenleriniz bulunuyor ise sonrasında toz pudra uygulayarak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Diğer bir pudra yani powder çeşidi ise sıkılaştırılmış ürünlerdir. Sıkılaştırılmış pudralar yoğun bir kıvama sahiptir. Cilt kusurlarını başarılı şekilde kapatır. Bu ürünleri pudra süngeri ile uygulayabilirsiniz.

Pudra Çeşitleri Nelerdir?

Pudra çeşitlerini yapılarına yönelik olarak yukarıda sıralamıştık. Genel olarak powder ürünleri sıralayacak olursak HD pudra, renkli pudra, sıkıştırılmış pudra, transparan pudra ve toz pudra olarak belirtebiliriz. 

Sabitleyici pudralar için transparan ürünler tercih edebilirsiniz. Transparan pudralar geçmişte gereksiz olarak görülse de günümüz profesyonel uygulamalarının vazgeçilmezi halini almıştır. Çünkü kontür çizgilerini belli etme, makyajı sabitleme, matlaştırma ve parlamayı önleme noktasında çok büyük bir yardımcıdır.

Eğer yağlı bir cildiniz var ise en iyi pudra seçimi transparan pudra olacaktır. Özellikle yaz aylarında çantanızda mutlaka bir lip balm ve transparan pudra bulunması gerekir. Böylece hava şartları ve terleme sonucu oluşan parlamaları yok edebilir ve dudaklarınıza ışıltı katarak güne kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Transparan Pudra Nasıl Uygulanır?

Transparan pudra ürünleri kullanım amacına yönelik olarak farklı makyaj aksesuarları ile uygulanabilir. Eğer kontür hatlarını belirgin duruma getirmek için kullanıyorsanız makyaj süngeri ile uygulayabilirsiniz. Fakat gözaltı kapatıcısının üzerine uygulamak istiyorsanız bir pudra fırçası kullanmalısınız.

Gelelim Transparan pudra kimler için uygun? Sorusuna. Aslında bu ürün tüm cilt tipleri için uygundur. Yağlı ciltlere özel pudralar sayesinde makyajınızın parlamasını önlerken, kuru ciltlilere uygun transparan pudralar sayesinde cildinizde canlı görünümler yakalayabilirsiniz.

En İyi Pudra Çeşitleri

New Well pudra-powder ürünleri için tercih edebileceğiniz birçok seçenek bulunmaktadır. Cildinizde mat ve keskin görünümler oluşturup yüz hatlarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız Porcelain Make-up Powder isimli ürünü tercih edebilirsiniz. Uyguladığım pudra hem kapatıcılık sunsun hem de yumuşak yapısı ile kolay uygulansın istiyorsanız Handmade Powder ürünlere göz atabilirsiniz.

Pudra fiyatları çeşitlerine göre farklılık gösterebilir. Fakat New Well kozmetik ürünleri her zaman olduğu gibi en uygun fiyat seçenekleri ile sizlere sunulmaktadır. En iyi pudra markası New Well, ideal bir cilt için tüm cilt tiplerine uygun ürünleri ile sizlerle! Makyaj kategorisi içerisindeki pudra-powder sekmesini tıklayarak tüm ürünleri inceleyebilirsiniz. Pudra ürünlerinin aynalı tasarımları çantanızın vazgeçilmezi olacak. Küçük aynalar gün içerisinde uygulama yapmanız için en doğru seçim.

New Well gerek ürün kalitesi gerekse portatif ambalajları ile yaşamınızı kolaylaştırmaya devam ediyor!

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.