Pürüzsüz Ruj Nasıl Sürülür?

07 Temmuz 2020
Pürüzsüz Ruj Nasıl Sürülür?

Ruj sürmek her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Birçok kadın sürüldükten sonra dağılan ya da yeterince iyi sürülemeyen ruj uygulamalarından şikayetçi. Peki pürüzsüz ruj nasıl sürülür? Doğru ruj sürme teknikleri nelerdir? Hatalar nasıl kamufle edilebilir?

Ruj nasıl sürülür?

Ruj sürme şekli, ruj çeşidine göre farklılık gösterir. Likit rujların kendi aplikatörleri bulunurken merdivenli rujlar direkt olarak dudak ile bütünleşir. Dudak hizasında taşırmadan uygulama yapmak her zaman daha sağlıklıdır. Aksi durumda kötü bir görünüm oluşabilir. Dilerseniz öncesinde bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyebilirsiniz. Fakat ruj sürme aşamasına geçmeden önce pürüzsüz görünüm yaratmaya yardımcı olacak bazı adımları uygulamak gerekiyor.

Dudak peelingi, pürüzsüz bir dudak makyajının vazgeçilmez unsurudur. Dudaklarımızdaki ölü deriler üzerine ruj sürüldüğünde pürüzlü ve kötü bir görüntü yaratıyoruz. Bu nedenle makyaj yapmadan önce biraz şeker ve bal ile doğal bir dudak peelingi yapabilirsiniz. Eğer bunun için vaktiniz yoksa dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş fırçası ile dudaklarınızı hafifçe fırçalayabilirsiniz. Ölü derilerin bir anda yok olduğunu göreceksiniz. Ardından nemlendirme aşamasına geçiyoruz. Ölü derilerden arınan dudaklarınıza etkili bir nemlendirici sürerek ruj için bir alt zemin oluşturabilirsiniz.

Ruj sürme teknikleri nelerdir?

Eğer cilt makyajı yapacaksanız fondöteni mutlaka dudaklarınıza da uygulayın. Böylece sonrasında süreceğiniz ruj, rengini çok daha iyi belli edecektir.  Aynı zamanda öncesinde pürüzsüzleştirme yaptığınız için dudaklarınız çok daha çekici görünecek!

Dudak kalemi pürüzsüz ruj sürme işleminin kilit faktörüdür. Ruj sürmeden önce dudak kalemi ile kenar çizgilerini belirleyebilir ve ruju bu alan üzerinden rahatça uygulayabilirsiniz. Bu sayede ruju taşırmadan sürme konusunda mükemmel olacaksınız. Eğer ruju tüm bu yöntemlere rağmen taşırıyorsanız bir dudak fırçası kullanmalısınız. Küçük ve sert yapılı ruj fırçaları ile hem daha dikkatli olacak hem de taşırmaları minimum seviyeye düşürebileceksiniz.

Ruj bulaşmaması için neler yapılabilir?

Rujunuzun fazla bulaştığını düşünüyorsanız sürdükten sonra bir peçete yardımı ile fazla ürünü alabilirsiniz. Bunun dışında bir fırça yardımı ile dudaklarınızın üzerine transparan pudra sürebilir ve bulaşmayı önleyebilirsiniz. Ancak bu işlem dudaklarınızı biraz kurutabilir. Bu nedenle sonrasında bir lip gloss sürebilirsiniz.

Likit mat ruj nasıl sürülür?

Son zamanların trend ürünü olan likit mat rujlar özellikle yaz makyajlarına renk katıyor. Üstelik bulaşmıyor olmaları onları daha da çekici kılıyor. Likit mat ruj sürerken aplikatöre çok ürün almamakta yarar var. Fazla ürünü ruj tüpünün içerisine sıyırabilir ve daha rahat sürebilirsiniz. Bu rujlar mat olduğu için kısa sürede kuruma yapabilir. Bu sebeple uygulamadan önce bol nemlendirici sürmek yararlı olacaktır.

Doğru ruj rengi nasıl seçilir?

Ruj rengi seçerken makyajınızı baz almanız gerekir. Yaptığınız göz ve ten makyajına göre bir renk belirlemek daha mükemmel bir görünüm sunacaktır. Gözlerinizde sade ve kahve – turuncu tonları kullanacaksanız nüde ruj renkleri daha iyi bir kombin yaratacaktır. Ancak siyah ağırlıklı göz makyajı yapacaksınız ve özel bir davete katılacaksanız kırmızı – bordo renk rujlar kullanabilirsiniz. New Well ürünleri kaliteli yapıları ve uygun fiyat seçenekleri ile makyaj çantanızın vazgeçilmezi olacak.

En iyi ruj markası New Well

New Well, birbirinden farklı ruj renkleri ve çeşitleri ile sizlere profesyonel makyajın kapılarını aralıyor. Sizde yumuşacık yapıdaki rujları inceleyerek sevdiğiniz renkleri kolayca sipariş verebilirsiniz. Nude rujlar, pembe ve tonları, iddialı kırmızılar… Birbirinden farklı birçok ürün Dudak Makyajı kategorisinde sizleri bekliyor.  Her zevke ve tercihe uygun ruj tipi ve geniş renk seçenekleri New Well kalitesiyle sizinle!

 

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.