Ruj Nasıl Sürülür? Ruj Çeşitleri Nelerdir?

11 Mayıs 2020
Ruj Nasıl Sürülür? Ruj Çeşitleri Nelerdir?

Ruj sürmek, makyajın en kolay adımı olarak görünebilir. Ancak birçok kadın yanlış uygulamalar ile kötü bir görünüm yaratıyor. Peki doğru ruj sürme teknikleri nelerdir? Ruj nasıl sürülür? Ve Ruj çeşitleri nelerdir? Tüm soruları profesyonel uygulamalar yapmanız adına yanıtlıyoruz!

Ruj Nasıl Sürülür?

Kusursuz ruj uygulaması yapmak için bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Öncelikle ister mat ruj ister likit ruj olsun hangi ruj çeşidini kullanırsanız kullanın mutlaka öncesinde dudaklarınızı nemlendirmelisiniz. Özellikle mat likit rujlarda çatlak bir görünüm elde etmek istemiyorsanız mutlaka etkili nemlendiriciler kullanmalısınız.

Bunun dışında ten makyajını yapmadan ruj sürmek, dudak kenarlarına etkili dağıtma sağlamadığı için yapılmaması gereken bir işlemdir. Önce ten makyajını yapıp ruju en son adım olarak sürmek doğru sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Dudakları daha kalın göstermek adına ruju taşırmak, kötü ve bozuk bir görüntüye neden olur. Bu gibi olumsuz sonuçlar yaşamamak için önce dudak kenarlarını kalem ile belirgin hale getirebilir ve sonrasında ruj sürebilirsiniz. Dudak kalemini rujunuz ile aynı renkte kullanmak kusursuz uygulama yapmanızı sağlayacaktır. Dudaklarını olduğundan daha kalın göstermek istiyorsan, dudak kalemini dudak çizginin bir tık dışından sürebilirsin. Dudak kenarlarını kalem ile çizip belirledikten sonra rujunu bu alan üzerine kolayca uygulayabilirsin.

Ruj sürerken öncelikle dudak içini doldurup sonra dudak çevresine yoğunlaşmalısınız. Alt ve üst dudağa eşit uygulama yapmaya özen göstermelisiniz. Ruj sürdükten sonra dudak kenarlarına hatalı uygulama yaptığınızı düşünüyorsanız ince bir ruj fırçası ve kapatıcı kullanarak hataları yok edebilirsiniz.  Dudaklarınızı daha dolgun göstermek istiyorsanız ya da makyajınızda öne çıkan alan dudaklarınız olsun istiyorsanız ruj uygulamasının ardından dudak ortasına lipgloss uygulayabilirsiniz. Özellikle gözleri sade bırakıp bordo ruj uygulayacağınız iddialı makyaj stillerinde dudak ortasına daha parlak bir ruj ya da lipgloss sürerek günün yıldızı olabilirsiniz.

Ruj Çeşitleri Nelerdir?

Ruj renkleri ve ruj çeşitleri oldukça fazladır. Likit ruj, mat ruj, parlak ruj, lipgloss, kalem ruj ve mat ruj ruj çeşitlerinin bazılarıdır. Bu ürünler içerisinde sevdiğiniz çeşitleri uygulayabilir ve renkli makyajlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Özel günlerde makyaj stilinize uygun ruj rengi seçmek önem taşır. Eğer koyu siyahlı makyaj uygulamaları yapıyorsanız kırmızı ruj ya da bordo renkleri tercih edebilirsiniz. Fakat gözlerde ışıltılı ve açık renkler kullanıyorsanız nude ruj renklerine yoğunlaşabilirsiniz. Kullandığınız far çeşitine bağlı olarak ten rengi ya da daha renkli göz uygulamalarında pembe ruj da sürebilirsiniz.

Günlük Ruj Tercihleri

Günlük ruj tercihleri artık bir sınıflandırma olmaktan çıktı. Öncesinde kırmızı rujlar, bordo rujlar özel günlere ait iken artık tüm ruj renkleri günlük olarak kullanılabiliyor. Gözlere siyah bir eyeliner ve yoğun maskara kullanıldığında kırmızı ruj sürmek mükemmel görünüm imkanı yaratıyor. Bunun dışında kahveli turunculu göz makyajlarında da nüde ruj renkleri çok seviliyor. Bu nedenle günlük ruj renkleri nasıl olmalı? Sorusu tamamen o gün ki makyaj tercihinize göre cevaplanıyor diyebiliriz.

Ruj Lekesi Nasıl Çıkar?

Ruj sürdükten sonra maalesef birçok alanda leke oluşabiliyor. Özellikle makyaj yaptıktan sonra giyiniyorsanız kazak, t-shirt ya da gömleğinize ruj bulaşma ihtimali oldukça yüksek. Bu nedenle makyajınızı bitirin fakat ruj sürmeden önce giyinip sonrasında ruj uygulamanızı yapın. Bu şekilde leke oluşma riskini aza indirgeyebilirsiniz. Eğer ruj lekesi oluşmuş ise lekeyi alkol ile temizleyebilirsiniz. Bunun dışında bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.

En İyi Rujlar ve Ruj Fiyatları

En iyi rujlar için araştırma yapıyorsanız ya da ruj önerilerine ihtiyacınız varsa New Well ürünlerini inceleyebilirsiniz. Lipstick rujlar günlük uygulama için size yardımcı olacaktır. Birbirinden farklı tonlar ve ruj çeşitleri Dudak Makyajı kategorisinde sizleri bekliyor. New Well ruj renkleri makyaj çantanıza çok yakışacak.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.