Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?

24 Temmuz 2020
Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?

Ruj, makyajın tamamlayıcı unsurlarından biridir. Uzun yıllardır yalnızca 1 ruj kullanılarak birçok farklı makyaj stili ortaya çıkartılmıştır. Ruj seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Ürünün yapısı, kalitesi, rengi ve dudakların şekli bunlardan bazılarıdır. Peki ruj tercihi hangi kriterlere göre yapılmalı? Ruj alırken nelere dikkat edilmeli? Hepsinin yanıtını sizler için verdik.

Tene Göre Doğru Ruj Rengi Seçimi

Gerek makyaj, gerekse cilt bakımında en temel unsur tendir. Hepimiz özellikle kozmetik ürünlerini ten rengimize göre seçeriz. Böylece makyaj malzemelerimizin renkleri cildimiz ile bir uyum içerisinde olur. Ruj da tene göre seçilmesi gereken makyaj malzemelerinden biridir. Tene göre doğru ruj rengi seçmek için ürünlerin tonlarını iyi değerlendirmeniz gerekir. Eğer koyu bir tene sahipseniz kırmızı ve tonları daha iyi bir görünüm sunacaktır. Günlük makyaj için nüde tonlar kullanmak istiyorsanız koyu nüde renk rujlar kullanmanız gerekir. Açık tenli kişiler ise yine açık kırmızılar ve nüde tonlarda ise açık renkler tercih edebilirler.

Cildinize ve Saç Renginize Uygun Ruj Seçimi

En iyi ruj, cilt ve saç renginize göre seçilmiş rujdur. Bembeyaz bir tene sahipseniz ve özel bir geceye katılacaksanız kırmızının cazibesine yönelerek bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Ancak gideceğiniz yer bir kır düğünü ise hafif koyu pembe ruj kullanabilirsiniz. Ruj seçerken kullanacağınız alan da sizlere bir renk skalası sunar.

Saç rengi, ruj seçimlerinde belirleyici bir faktördür. Koyu siyah saçlar bordo ve kahverengi tonlarıyla canlılık oluşturabilir. Kumral saçlı kişiler ise şeftali tonları ve pembe renklere yönelebilir.  Sarı saçlar için ruj rengi avantajdır. Çünkü birçok ruj tonu sarı saçlar üzerinde kendini belli eder.

Doğru Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Doğru ruj rengini seçmek için yukarıda sıraladığımız hususları göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmanız gerekir. Doğru ruj rengi seçimleri ile sizde makyajınızı mükemmel hale getirebilirsiniz. Ruj, yüze renk katan önemli bir makyaj malzemesidir. Yalnızca bir ruj ile hem yanaklarınızı, hem gözlerinizi hem de dudaklarınızı renklendirebilirsiniz. Makyaj yaparken ruj renginize uyumlu bir allığınız olmadığını fark ettiyseniz bir miktar ruju yanaklarınıza sürebilir ve fırça ile dağıtabilirsiniz.

Dudak Şekline Göre Ruj Sürme Teknikleri

Her kadının dudak şekli birbirinden farklıdır.  Dudak şekline göre ruj sürme teknikleri arıyorsanız çerçeveleme işlemini önemsemeniz gerekir. Dış hatları belirlemek, ruju daha kolay uygulamanızı sağlar. Aynı zamanda net ve temiz bir görünüm oluşturur. Dudak  çizgisini belirlemek için rujunuzla aynı renkte bir dudak kalemi kullanabilirsiniz. Dudak kalemi kullanmak istemiyorsanız bir ruj fırçası sizlere yardımcı olacaktır.

İnce Dudaklara Ruj Nasıl Sürülür?

İnce dudaklara ruj sürerken dudak çizgisini hafifçe geçerek dudak kalemi sürmelisiniz. Böylece dudaklarınız daha kalın görünecektir. Fakat bu işlemi abartmamakta yarar var. Çizgiyi fazla taşırmak kötü görüntüler ortaya çıkarabilir. Bunun dışında ruj sürdükten sonra bir peçete ile fazla ürünü almanız gerekir. Çünkü tenden direkt bir geçiş yapmak dudaklarınızın ince yapısını daha da ön plana çıkaracaktır.

 

Dolgun Dudaklılar İçin Makyaj Önerileri

Dolgun dudaklılar için ruj seçimi daha kolaydır. Çünkü neredeyse tüm tonlar kendini yeterince belli eder. Ancak dolgun kalın dudaklı kadınlar eğer koyu ve iddialı ruj renkleri seçiyorlarsa göz makyajını daha sade kullanmalıdır. Böylece makyajda bir bütünlük yaratılabilir.

Düşük dudaklar için ruj sürme teknikleri

Düşük dudaklı kişiler birkaç makyaj illüzyonu ile dudaklarını daha iyi bir görünüme kavuşturabilirler. Bir makyaj fırçası ile dudak kenarları göz bitimine hizalanacak şekilde yukarı doğru uygulama yapılmalıdır. Böylece dudaklar yukarı doğru çekilecektir. Ruj sürmeden önce dudakları iyi nemlendirmek gerekir. Aynı zamanda ölü derilerden arındırmak daha profesyonel bir görünüm elde etmeyi sağlar. New Well ruj çeşitleri yumuşacık yapıları ve birbirinden farklı tonları ile daima sizlerle!

Farklı yapılardaki ruj ürünlerini incelemek ve kolayca sipariş vermek için Dudak Makyajı kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.