Doğru Fondöten Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

27 Mayıs 2020
Doğru Fondöten Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Fondöten ürünü, doğru kullanıldığında mükemmel etkiler yaratırken hatalı uygulandığında kötü sonuçlar elde etmeni sağlayabilir. Bu nedenle her zaman uygun aplikatörler ile cilt yapına uygun fondötenler tercih etmelisin. Böylece pürüzsüz bir ten makyajı yapabilir ve yüz hatlarını ön plana çıkarabilirsin. Peki doğru fondöten kullanımı nasıl olmalıdır? Cilt tipine göre nasıl fondöten seçilmelidir?

Cilt Tipine Göre Fondöten Seçimi

Hepimizin cilt yapısı birbirinden farklıdır. Bazıları daha kuru – hassas, bazıları karma ve bazıları da yağlı cilde sahiptir. Cilt tipimizi tanımalı ve ten ürünlerimizi buna göre seçmeliyiz.

Kuru cilt tipi için fondöten

Eğer kuru bir cilde sahipsen yüzünün yeterince canlı görünmemesinden rahatsız oluyorsun demektir. Bu nedenle kuru ciltliler için en iyi fondöten önerisi nemlendirici etkili ürünlerdir. Böylece fondöten yüzünde pul pul dökülmez ve cilde canlılık katar. Kuru ciltli kişiler günlük yaşantısında da cildini sürekli nemlendirmelidir.

Karma cilt tipi için fondöten

Yüzünün bazı alanları yağlı bazı alanları kuru ise fondötenini iyi içerikli ürünler içerisinden seçmelisin. Gün içerisinde parlama yapabilecek alanları transparan pudra ile yok edebilirsin. Dilersen cildinin kuru alanlarına fondöten sürmeden önce yoğun nemlendirici uygulayabilirsin.

Yağlı cilt tipi için fondöten

Yağlı cilde sahip kişiler fazla ıslak ve parlak görüntüden rahatsız olurlar. Çünkü ciltleri de yağlı olduğu için makyaj yaptıktan bir süre sonra bu parlaklık artar ve kötü bir görünüm yaratır. Bu nedenle eğer cildin yağlı ise fondöten sürmeden önce mutlaka matlaştırıcı etkili makyaj bazı uygulamalısın ve cildine uygun içerikte fondötenler kullanmalısın.

Fondöten Öncesi Cilt Temizliği

Fondötenin yüzünde kusursuz şekilde durmasını, pürüzler bulundurmamasını ve cildin ile iyi bütünleşmesini istiyorsan cilt temizliğine önem göstermelisin. Gün sonunda yüzünü mutlaka etkili bir makyaj temizleyici ile temizlemen gerekir. Ardından cilt tipine uygun ürünler ile peeling yapabilirsin. Peeling, yüzündeki ölü derilerin yok olmasına ve fondötenin yüzünde mükemmel durmasına yardımcı olur. Böylece ürünü sürerken pürüzler oluşmaz. Son adım olarak da nemlendirici kullanabilirsin. Böylece cildin derinlemesine temiz ve nemli olacak. Ardından iyi bir uyku sonrası cildin bir sonraki uygulamaya hazır hale gelecek. Eğer cildini iyi temizlemezsen gözeneklerin tıkanır ve sivilce oluşumları kendini göstermeye başlar. Bu gibi sorunları yaşamamak adına etkili temizleyici ürünler tercih etmelisin.

Fondöten Nasıl Sürülür?

Fondöten sürmek için iyi bir fondöten fırçası ve fondöten süngerine ihtiyacın var. Eşit miktarda ürünü yüzüne dağıtarak fondöten fırçası ile yayma işlemi yapabilirsin. Ardından fondötenin yüzünle iyi şekilde bütünleşmesi için makyaj süngerinden yardım almak gerek. Tampon hareketler ile fondöteni yüzüne yedirebilirsin. Makyaj süngeri, gözaltı kapatıcısı uygulamak ve burun kenarlarına iyi dağıtım yapmak için de büyük fayda sağlar. Küt köşeli makyaj süngerleri göz altına ve kontür bölgelerine transparan pudra uygulamak için de en iyi yardımcın olacak.

Fondöten sürerken yalnızca yüzüne değil boynuna da uygulama yapmayı unutmamalısın. Aksi taktirde yüzün ve boynun arasında bariz ton farkı oluşur ve kötü bir görünüm ortaya çıkar. Dilersen yüzüne uygulama yaptıktan sonra makyaj süngerinde kalan ürün ile boynuna uygulama yapabilirsin.

Fondöten lekesi nasıl çıkar?

Fondöten lekeleri kadınların korkulu rüyasıdır. Bu gibi sorunlar yaşamamak için kaliteli ürünler tercih etmeli ve makyajını giyindikten sonra yapmalısın. Böylece olası kazaların önüne geçebilirsin. Fondöten lekelerini çıkarmak için birçok farklı yöntem bulunur. Bunlardan biri bulaşık deterjanıdır. Lekenin olduğu yere biraz bulaşık deterjanı döküp hafifçe çitileyebilirsin. Bunun dışında fondöten lekesi olan yere tıraş köpüğü uygulamakta lekeyi geçiren yöntemler içerisindedir.

En İyi Fondöten Markası: New Well

En iyi fondöten cildine uygun fondötendir. Seçimin ışıltı fondöten ise ya da porselen fondöten kullanarak makyaj trendlerini uygulamak istiyorsan New Well ürünleri daima seninle. New Well fondötenler kalıcı fondöten kategorisindedir. Gün içerisinde dağılma yaratmaz. Kaliteli içerikleri ile cildinde sivilce – akne sorunları oluşturmaz. Gerek günlük gerekse özel gün makyajları için rahatlıkla kullanabilirsin. Uygun fiyat seçenekleri ile profesyonel makyaj malzemeleri satın almak istiyorsan Makyaj kategorisi altındaki fondöten sekmesini ziyaret edebilirsin.

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.