Cilt Tiplerine Göre Cilt Bakımı

08 Haziran 2020
Cilt Tiplerine Göre Cilt Bakımı

Bakım, sağlıklı bir cilt ve mükemmel görünümlü makyaj uygulamaları için son derece önemlidir. Cildimizdeki gözenekler kirli hava ve kozmetik ürünleri nedeniyle tıkanabilir. Tıkanan gözenekler ise sivilce ve akne oluşumuna neden olur. Aynı zamanda cildiniz hava almamaya başlar. Bu nedenle cilt bakımı ihmal edilmemelidir. Fakat cilt bakımı yaparken cilt tipine uygun ürünlerin kullanılması gerekir.

Cilt bakımı için kendinize günlük ve haftalık olarak rutinler belirleyebilirsiniz. Böylece cilt bakım ürünlerinizi de bu rutine göre ayrıştırmış olursunuz. Cilt tipine göre bakım yapabilmek için öncelikle cildinizi tanımanız gerekir. Profesyonel cilt bakımı, cilde uygun ürünler ile yapılmaktadır. Yağlı, karma ya da kuru ciltler için özel ürünler kullanmak her zaman daha iyi sonuç verecektir. Doğal cilt bakımı ürünleri kullanarak siz de nefes alan sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Cilt Bakımı Nedir? Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı, sağlığımız için önemli bir adımdır. Cilt tipinizi analiz ederek eksikleri giderecek ürünler tercih etmeniz gerekir. Örneğin kuru ve gergin bir cildiniz varsa su bazlı yoğun nemlendiriciler kullanmak daha yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cilt Tiplerine Göre Cilt Bakım Ürünü Seçimi

Normal, kuru, yağlı ve karma ciltler için farklı farklı bakım ürünleri bulunmaktadır. Aynı zamanda akneye meyilli ciltler ve farklı cilt sorunları içinde özelleştirilmiş cilt bakım ürünleri de mevcuttur. Cildiniz, sağlıklı olduğunuzu ortaya koyan en önemli göstergedir.  Bu nedenle cildinize uygun ürünler ile bakım yapmayı alışkanlık haline getirirseniz sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Yağlı Cilt Tipi İçin Cilt Bakımı

Yağlı cilt en problemli cilt tiplerinden biridir. Özellikle yüzde bulunan fazla sebum yüzün parlamasına neden olur. Yağlı cilde sahip birçok kadın makyaj sonrası alın ve yanak bölgesindeki parlamadan rahatsız olur. Ciltteki yağlanma zamanla siyah nokta oluşumuna yol açar. Bu cilt tipine sahipseniz kil içerikli doğal maskeler kullanabilirsiniz. Bunun dışında beslenme düzenine dikkat etmek ve yağlı yiyeceklerden uzak durmakta yararlı olacaktır. Erkek cilt bakımı ya da kadın cilt bakımı fark etmeksizin cilt tipinize uygun seçimler yaptığınızda değişimi siz de fark edeceksiniz.

Kuru Cilt Tipi İçin Cilt Bakımı

Kuru ciltli kişilerde nem ve yağ oranı düşüktür. Özellikle nem eksikliği yüzün gergin olmasına yol açar. Bunu önlemek için New Well Moisture Bomb Face Mask / Nem Bombası Yüz Maskesi kullanabilirsiniz. New Well Moisture Bomb Face Mask, içerisinde bulunan kil sayesinde cildinizin arındırmanı sağlar. Kil aynı zamanda cilde nem verirken, yağ dengesini de ayarlayarak fazla yağlanmanın önüne geçer. Böylece neme doyan parlak bir yüz elde edebilirsiniz.

   

Kuru ciltte soyulma, pullanma ve solgunluk oluşur. Nem Bombası Yüz Maskesi nemi yüzünüze hapseder. Bu sayede cildiniz ferahlar. Peeling etkisi sayesinde teninizde kadife bir his oluşur.

Karma Cilt Tipi İçin Cilt Bakımı

Bu cilt tipinde genellikle T bölgesi denilen alın, burun ve çene yağlı, yanaklar ve göz çevresi normal ve kurudur. Cilt bakımı yaparken T bölgesi için ayrı, diğer alanlar için ayrı ürünler tercih etmek daha doğru olacaktır. Aynı zamanda karma ciltli kişiler makyaj sonrası parlamayı önlemek için transparan pudra kullanmalıdır.

En Kaliteli Cilt Bakım Ürünleri

En kaliteli cilt bakım ürünleri ile profesyonel sonuçlar elde etmek için New Well cilt bakımı kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Doğal içeriğe sahip ürünler ile cildinizi her zaman temiz ve taze hissedersiniz. Günlük ve haftalık cilt bakımı rutinleri oluşturarak gözeneklerinizi temiz tutabilirsiniz. Böylece sivilce, siyah gibi sorunlarla savaşmak durumunda kalmazsınız.

Cilt Bakım Ürünleri Fiyatları

Cilt bakımı ürünleri fiyatları farklılıklar göstermektedir. Ancak New Well her zaman en profesyonel ürünleri en uygun fiyat seçenekleri ile sizlere sunar. Her cilt tipi için özel cilt bakımı ürünleri her zaman sizlerle!

Paylaş :
Çok Satanlar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.